Το όραμα μας

Το όραμα μιας δημοτικής αρχής δεν μπορεί να είναι άλλο από το να βλέπει χαρούμενους και ικανοποιημένους τους δημότες της! Δεν μπορεί να είναι άλλο από το να βλέπει να βελτιώνεται η παραγωγική δραστηριότητα και να πολλαπλασιάζονται οι επισκέπτες της. Να δημιουργούνται συνθήκες πλούτου και ευημερίας για τον τόπο που υπηρετεί!

Το δικό μας όραμα είναι να εργαστούμε ώστε στο τέλος της πενταετίας η πόλη και τα χωριά μας να έχουν τις αναγκαίες υποδομές για μια ευχάριστη και εύκολη καθημερινότητα! Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και υποδομές για να γίνει ο Δήμος Σπάρτης ελκυστικός για τους επενδυτές,  να δημιουργηθούν  επαγγελματικές ευκαιρίες και κίνητρα για να μένουν οι νέοι στην περιοχή  μας.

Θέλουμε μια πόλη πράσινη, βιώσιμη, έξυπνη, ασφαλή, ευημερούσα, συνώνυμη της ποιότητας !

Θέλουμε να προχωρήσουμε δυνατά και να υλοποιήσουμε  τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν υπεραξία στο τουριστικό και στο αγροτικό  μας προϊόν, στις περιουσίες των δημοτών μας! Θέλουμε  το νέο Μουσείο μας, το νέο Νοσοκομείο μας , το Φράγμα της Κελεφίνας, τις αναπλάσεις του εμπορικού και ιστορικού μας κέντρου, την διάσωση και ανάδειξη των  νεοκλασικών  μας με όφελος για τους ιδιοκτήτες τους, την ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων, την υποστήριξη της αγροτικής μας παραγωγής…. 

Θέλουμε να συμπορευτούμε με τους ενεργούς πολίτες και με όλες τις μορφές εθελοντισμού και να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες και τον δυναμισμό τους !

Θέλουμε η πόλη και η ενδοχώρα μας να ενταχθούν ομαλά , αλλά και άμεσα,  σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία και οι έξυπνες δράσεις να είναι αυτό που θα μας χαρακτηρίζει. 

Θέλουμε ο Δήμος μας να γίνει επιταχυντής της ανάπτυξης και της δημιουργικότητας των πολιτών, να γίνει το εφαλτήριο για να ανοίξουν τα φτερά τους οι δημιουργικοί άνθρωποι και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις μας. 

Μ’ άλλα λόγια τα θέλουμε όλα για τον Δήμο Σπάρτης!

Και κυρίως να διαμορφώσουμε το σχέδιο και να βάλουμε τις βάσεις για μια πόλη βιώσιμη για τα επόμενα πενήντα χρόνια, ανταποκρινόμενοι στην ιστορικό σχεδιασμό της πόλης μας και στην βαριά ιστορική κληρονομιά μας !

Η Σπάρτη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα χωριά της , χωρίς την παραγωγικότητά της! Πρέπει να προλάβουμε να διαμορφώσουμε  για τα χωριά μας τους όρους που θα τα βοηθήσουν να βρουν τον βηματισμό τους και να επιβιώσουν!

Η Σπάρτη είναι εθνικό κεφάλαιο. Είναι ιδέα που καθοδηγεί , είναι αρχές και αξίες που δείχνουν στον κόσμο τον δρόμο, είναι παγκόσμια αξία. Αυτή την δύναμη έχουμε στα χέρια μας, αυτή  η  βαριά κληρονομιά  μας έτυχε , αυτήν πρέπει και εμείς να υπηρετήσουμε και να της δώσουμε επιτέλους την θέση που της ταιριάζει !

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα με το μήνυμά σας.

Αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

Created by